Európában egyre népszerűbb a távmunka

Európában egyre népszerűbb a távmunka

2011.10.19 (Metropol) Miközben Európában, így a régióban is egyre népszerűbb a távmunkás foglalkoztatás, addig Magyarországon lassan terjed, de nő az igény a rugalmas formában foglalkoztatott munkavállalók iránt a Comforce Zrt. távmunka szolgáltató értékelése szerint.

A cég közleménye idézi az Európai Unió országaiban 2005-ben készült, az idén közzétett statisztikát, amely szerint a részben távmunkában foglalkoztatottak aránya Csehországban a legnagyobb, 15,2 százalék, ezt követi 14,4 százalékkal Dánia, 13 százalékkal Belgium és 10,3 százalékkal Lengyelország.

A teljes egészében távmunkában dolgozók arányát közlő statisztika élén ugyancsak Csehország áll 9 százalékkal, a következő Szlovákia 3,4, illetve Ausztria 3,2 százalékkal. A 2005-ben rögzített magyar adat jócskán elmaradt a régiós országokétól: Magyarországon a részben távmunkában dolgozók aránya 2,8 százalék volt, a teljes munkaidőben távmunkát végzőké pedig csupán 0,5 százalék. A Magyar Távmunka Szövetség legfrissebb, 2011. évi adatai szerint Magyarországon 50 ezren dolgoznak részleges távmunka foglalkoztatás keretében és 40 ezer azok száma, akik teljes munkaidőben távmunkában dolgoznak.

A Comforce közleménye szerint a magyar cégek körében is egyértelműen nő az igény a rugalmas formában foglalkoztatott munkavállalók iránt.

Forrás: MTI
2011-10-19 17:47

Visszajelzések

Sosem gondolkoztam azon, hogy telemarketing kampányt indítsak cégünk számára. A Comforce-szal való találkozás mégis meggyőzött arról, hogy a telemarketing egy nagyon eredményes út az ügyféligények felméréséhez. Első találkozásom során magas színvonalú szakmai felkészültséget...

Soltész Erika, ügyvezető igazgató